Електронен каталог Книги

elkatalog

 Как да поръчам заглавие онлайн?

*Направете търсене и изчакайте резултата;
*Изберете заглавията, които искате да поръчате и ги добавете в кошницата, сред това ги маркирате и натиснете бутона резервирай.
Онлайн поръчки - до 5 (пет) заглавия от един регистриран потребител на ден.
Онлайн поръчки се изпълняват за домашен прочит или за ползване на място в читални зали, в зависимост от статуса на заявеното заглавие. 
След като се регистрирате, ще може да получите заявените документи за домашен прочит или за ползване на място в библиотеката срещу издаване на редовна потребителска карта.
Поръчки се изпълняват както следва:
*онлайн поръчки, получени до 12.00ч., се изпълняват за следващия ден след 08.00ч.
*онлайн поръчки, получени след 12.00ч., се изпълняват за следващия ден след 14.00ч.
Заявени поръчки в почивни и празнични дни се изпълняват в първия работен ден след тях.
След електронната регистрация влезте в профила си на „Моята библиотека” и проследете изпълнението на Вашата заявката. При посещение на място в библиотеката, поръчаните документи ще Ви очакват на място на Бюро за приемане на поръчки.
Презаписване на документи се извършва през профила Ви на „Моята библиотека” – читателски картон. По този начин може да презаписвате библиотечни документи до два пъти след изтичане на първоначално определения срок от 1 календарен месец.


Надяваме се да бъдем полезни и да Ви спестим време. Очакваме Ви!


Народна библиотека „Иван Вазов” е второто депозитно хранилище в  България и електронният й каталог отразява българската книжна продукция от 1996 г. до днес. Електронната база съдържа над 158 000 записа.  Включени са библиографските описания на следните видове издания:

• Книги
• Албуми и Атласи
• Картографски издания
• Нотни издания
• Служебни издания от 1998 г. (включително автореферати от 2006 г.)

Katalog_redkiЕлектронният каталог Старопечатни, редки и ценни издания включва фондовете Редки и ценни издания и Възрожденска книжнина, които са част от колекциите на отдел „Специални сбирки”. Хронологичните граници на изданията, обединени в общата база, обхващат периода 1512 г. – 2009 г. Библиографските описания съдържат визуализация на корици, оригинални илюстрации, автографи и екслибриси.

 

FaLang translation system by Faboba