Ползвате ли новата платформа "Моята библиотека"?

pano

НА ФОКУС  

youtubegoogle

plovdiv 2019

         

 

 

Strelata na vremetoЗАПОВЯДАЙТЕ!

На 25 юни 2018 г. /понеделник/ от 16.30 ч. в Конферентната зала на НБ „Иван Вазов“ – Пловдив ще се състоят премиерите на две книги на издателство „Захари Стоянов“.
Иван Гранитски представя новата си стихосбирка „Стрелата на времето“, провокирана от библиофилското издание на художника Милко Божков „Ей, там“, съдържащо есеистични фрагменти, импресии и репродукции. „Стрелата на времето“ е книга за началото и края, за ежедневието, което се вмества във вечното и как вечното непрестанно оживява като ежедневно. В книгата много от стихотворенията са посветени на художници – Любен Зидаров, Иван Димов, Любен Диманов, Огнян Механджиев, самия Милко Божков…
Със стихосбирката си „Сянката на хоругвите“ Боян Ангелов  разкрива, че е носител и продължител на духовните послания на поети като Александър Геров, Христо Фотев и Андрей Германов. Неслучайно в самото начало авторът е поставил като програмно стихотворение, посветено на Александър Геров. В „Сянката на хоругвите“ поуката от мъдростта на древните е спасение от просташката врява на нашето ежедневие.
За книгата Иван Гранитски пише: „“В сянката на хоругвите“ е книга на силните, искрените, достойните и вълнуващи внушения“.

 BoyanAngelov Cover Horugvi ExpoPrint

 

AcademicSearchComplete Masthead Web

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

FaLang translation system by Faboba