ЕЛЕКТРОНЕН КАТАЛОГ КНИГИ

social mediaКак да поръчам заглавие онлайн?
*Направете търсене и изчакайте резултата;
*Изберете заглавията, които искате да поръчате и ги добавете в кошницата.
*Маркирайте ги и натиснете бутона „резервирай“.

Приемат се онлайн поръчки до 5 (пет) заглавия от един регистриран потребител дневно. Онлайн поръчките се изпълняват само за домашен прочит. Поръчки се изпълняват, както следва:
*Онлайн поръчки, получени до 12.00 ч., се изпълняват за следващия ден след 08.00 ч.
*Онлайн поръчки, получени след 12.00 ч., се изпълняват за следващия ден след 14.00 ч.
Заявени поръчки в почивни и празнични дни се изпълняват в първия работен ден след тях.

*След електронната регистрация влезте в профила си на платформата „Моята библиотека“ и проследете изпълнението на заявката. При посещение на място в библиотеката поръчаните документи ще Ви очакват на място на Бюро за приемане на поръчки.
*Презаписване на документи се извършва през профила Ви в „Моята библиотека“ – в читателски картон. По този начин може да презаписвате библиотечни документи до два пъти след изтичане на първоначално определения срок от 1 календарен месец.
*Заявки за читални зали за събота и неделя се подават на е-адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Надяваме се да бъдем полезни и да Ви спестим време. Очакваме Ви!


Народна библиотека „Иван Вазов“ е второто депозитно хранилище в България и електронният й каталог отразява българската книжна продукция от 1996 г. до днес. Електронната база съдържа над 248 193 записа към 13.05.2021 г. Включени са библиографските описания на следните видове издания: 

•Книги
•Албуми и Атласи
•Картографски издания
•Нотни издания
• Служебни издания от 1998 г. (включително автореферати от 2006 г.)
Електронният каталог Старопечатни, редки и ценни издания включва документи от фондовете Редки и ценни издания и Възрожденска книжнина, които са част от колекциите на отдел „Специални сбирки“. Хронологичните граници на изданията, обединени в общата база, обхващат периода 1512–2009 г. Библиографските описания съдържат визуализация на корици, оригинални илюстрации, автографи и екслибриси.

FaLang translation system by Faboba