Depend on YouПроектът Depend on You (Зависим от теб) има за цел да насърчи демократичното образование и участие в България чрез позициониране на обществените библиотеки като центрове за информация и неформално образование и чрез обучение на библиотекарите като ментори.

Проектът ще насърчи дейността на библиотеките и ще засили демокрацията на участието и гражданската активност в българското общество на базата на добри практики от американските обществени библиотеки, адаптирани за прилагане в обществените библиотеки е България. За пилотния проект експерти от гражданското общество, заедно с петте участващи библиотеки на Американските центрове в София, Бургас, Пловдив, Варна и Велико Търново, ще обучават библиотекари да реализират програми по гражданско образование, насочени към млади хора, завършващи гимназия и нагоре. Тези класове ще разглеждат както практически, така и теоретични теми, като например как да гласуват и защо гражданите трябва да бъдат активни в изборния процес. В края на проекта резултатите ще бъдат представени и споделени, за да могат и други обществени библиотеки да станат по-активни в предоставянето на информация и услуги, свързани с демократичните процеси.

Партньори по проекта са ФГББ Американските центрове в регионалните библиотеки в София, Бургас, Пловдив, Варна и Велико Търново, Посолството на САЩ в София.

FaLang translation system by Faboba